sunnuntai 28. helmikuuta 2016

HOMEMADE CASHEW BUTTER !

Oon viime aikoina innostunut kokeilemaan keittiön puolella yhtä sun toista reseptiä ja tänään vuorossa oli itsetehty cashewpähkinävoi!



Olin suorastaan järkyttynyt miten helppoa sen tekeminen olikaan.

T A R V I T S E T:

- Cashew pähkinöitä ( n.300g)
- Kalaharin tms. luonnon suolaa 1 tl
- Blenderin /tai monitoimikoneen

Voit myös halutessasi lisätä:

- Kookosöljy (1 rkl)
- Kookoshiutaleet, raakakaakao, kaneli tms. oman maun mukaan.

V A L M I S T U S:

Heitä pähkinät tehokkaaseen blenderiin ja laita teho täysille. Jos sinulla on monitoimikone voit tehdä pähkinöiden murskaamisen myös sillä rauhallisemmalla teholla. Valmistuksessa kärsivällisyys on valttia sillä välillä blender täytyy pysäyttää ja kaapia pähkinämassaa keskelle, ettei terä pyöri ns. tyhjään. Lisää suola (ja kookosöljy, jos haluat) kun pähkinät ovat murskautuneet tasaisesti. Vatkaa niin kauan kunnes pähkinöistä tulee yhdessä suolan kanssa kuohkeaa tahnaa.







Tein itse aluksi murskaamisen liian tehottomalla blenderillä ja se alkoi savuta !! joten suosittelen monitoimikonetta tai muuten oikeasti tehokasta blenderiä tämän valmistukseen. Toki mahdollista kokeilla myös valmistaa massaa pienemmissä erissä blenderissä, jos laite ei ole niin tehokasta laatua.

Tätä ihanaa ja superhyviä rasvoja sisältävää cashewpähkinävoita voi hyödyntää mihin vain esim:

 -Smoothien sekaan
 -Protskuletun päälle
 -Riisikakun päälle banaaniviipaleiden kera
 -Rahkan sekaan
 -Kookosjuoma tai mantelijuoma + cashewpähkinävoi  blenderissä sekaisin = Vegaaninen herkkupiirtelö!
 -Pakastetut banaanit + cashewpähkinävoi blenderissä sekaisin = Vegaaninen jäätelö!

Joten ei kun vaan nauttimaan!

Ihanaa Sunnuntaita <3 !

Rakkaudella,
Laura.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti