sunnuntai 7. helmikuuta 2016

MY " DRIVING FORCE" IN 2016?

Mun vuosi 2016 alkoi aika mielettömästi Pariisissa. Rakastan Ranskaa kaikin tavoin: kieltä, kulttuuria,maisemaa, ihmisiä, ruokaa, muotia yms. Toivon todella, että vielä joku maailman kaunein päivä nautiskelen Pariisissa tai Etelä-Ranskassa café au lait:tä maalaisromanttisen asuntoni parvekkeella perheeni kanssa onnellisena.







Uusi vuosi ja reissu sai minut ajattelemaan paljon. Mitä oikeasti haluan elämältä? Mikä on minun todellinen "driving force" ja intohimoni mikä saa minut hyppäämään aamuisin sängystä ylös? Mieleen nousee paljon asioita mutta jollain tapaa osaan välillä myös kyseenalaistaa niitä. Ovatko unelmani sellaisia, jotka tekevät minusta ihmisen joka haluan oikeasti olla ja tavoittelenko asioita, joita oikeasti rakastan tehdä?






Uskon palavasti siihen, että sen sijaan,  että kysyisimme itseltämme "mitä minä täällä teen", meidän pitäisi keskittyä löytämään se palava into sydämestä tehdä jotakin itselle tärkeää työtä/asiaa mikä tuo aitoa mielihyvää,voimaa ja uskoa.  Intohimolla ja sydämellä tehdyistä asioista löytyy usein myös se tietynlainen paratiisi, onnellisuus ja rakkaus. Tämä intohimohan voi siis olla kullakin ihmisellä mikä tahansa: urheilusta- sukkien kutomiseen, mielenkiintoisen työpaikan löytämisestä- ison perheen perustamiseen. Olen varma, että kun ihminen löytää sen asian mitä rakastaa tehdä, mikään ei voi pysäyttää tätä henkilöä, koska aito halu, usko, intohimo sitä asiaa kohtaan on niin suuri ja saa jaksamaan töyssyjenkin yli.



WHAT IS MY DRIVING FORCE IN 2016?


RUOKA.
(Pics: @weheartit )







PUHTAAMPI.VEGEMPI.LUOMUMPI.

Haluan oikeasti palavasti oppia tekemään vielä hieman monipuolisempaa terveellistä ruokaa. Haluan viedä itseni epämukavuusalueelle keittiössä ja päästä kokeilemaan uusia raikkaita reseptejä. Siskoni on kasvissyöjä ja tehnyt minulle mielettömän puhtaita ja terveellisiä herkkuja tofusta, quarniasta ja vaikka sun mistä. Free Lee Banana Girl on myös herättänyt minussa paljon kiinnostusta. Nainen on aivan jäätävässä kunnossa ja vetää päivässä myös jäätävän läjän pelkkää hiilaria kuten banaaneja, hedelmiä, taateleita, perunaa yms. Tsekatkaahan ihmeessä tuo linkki ja instagramissa @freeleethebananagirl.

Arjen kiireessä kana, riisi ja kasvikset menee edelleen erittäin hyvin mutta ainakin viikonloppuisin haluan oppia valmistamaan jotakin erilaista. Haluan myös oppia fiilistelemään ruokaa enemmän. Tuoksuttamaan, maistelemaan pienin paloin ja olemaan siitä edessä olevasta lautasellisesta oikeasti kiitollinen.Vinkkejä raikkaista ja puhtaista resepeteistä otetaan vastaan !

Thank God olen päässyt sentään sokerittomista energiajuomista eroon mutta parantamisen varaa löytyy esim. vielä pikaratkaisu proteiinipatukkojen kanssa. Jos nämä ruokakuvat ei inspiroi puhtaaseen ruokaan niin ei sitten mitkään!







URHEILU

Heti vuoden alusta hyökkäsin epämukavuusalueelle Joensuun Fittarin CROSSFIT peruskurssin parissa. Ja huh. Kuukauden peruskurssin aikana tuli kyllä innostapuhkuvia onnenhetkiä mutta myös raivolla huudettuja kirosanoja. Tekniikka esim. tempauksessa osoittautui itselleni erittäin haastavaksi ja olin repiä pelihousuni jo ennen aikojaan. Luonteeni ongelma on jäätävä kärsimättömyys ja haluan-oppia-kaiken-tänään-tässä-ja-nyt asenne, mikä nyt ei ihan toimi crossfit treeneissä...





Mitä jäi käteen ?

->No ehdottomasti crossfitin monipuoliset treenit ja mahdollisuudet. Oman ennätyksen parantamista pääsee testaamaan todella monessa eri osa-alueessa.

->Tekniikkani parantui esim. kyykyn osalta huomattavasti.

->METCON (metabolic conditioning) - treenit. Nämä treenit tekniikkaharjoitusten loppuun olivat ihan mielettömiä boosteja, joissa pääsi kyllä antamaan itsestään aivan kaiken. Kyseessä oli siis kuntopiirityyppisiä totaalisia hikitreenejä aikaa vastaan. SUPER-KREISIN-HYVÄ -fiilis näiden jälkeen!




->Yläkropan lihasten kehittyminen. Crossfit- treeneistä sain napsittua kaikkia hyviä liikkeitä yläkropalle painoilla ja oman kehon painolla tehtynä.Esim. itselleni erittäin haastavia leuanvetoja harjoiteltiin kuminauhojen kanssa ja tuli heti fiilis, että tässä haluan vielä kehittyä ja paljon.

Suosittelen kaikille lämpimästi osallistumista Crossfitin peruskurssille. Vaikka minusta ei välttämättä tule mitään totaalista crossfittaajaa vielä heti tältä istumalta niin sain ainakin hurjasti hyviä eväitä omaan perustreenailuun! :--)




MEDITAATIO/YOOGAILU

Tähän osa-alueeseen haluan keskittyä entistä enemmän. Hiljentyminen, hetkessä eläminen ja sisäisen rauhan löytäminen meditaation/joogan avulla. Yritän myös löytää tätä rauhaa ihan arjenkin keskellä eikä aina niin, että minun pitäisi mennä tiettynä päivänä tietylle joogatunnille, koska silloin siitä tulee helposti suoritus ja alkaa tunnillakin pakonomaisesti/ahdistuneesti pohtia sitä, että nyt minun täytyy/ on pakko rauhoittua ja hiljentyä.



@weheartit.


@weheartit.


MATKUSTELU

Ensi viikolla vaihdan maisemaa jo hetkeksi Jyväskylään, mikä tulee kyllä enemmän kuin tarpeeseen, sillä tämä Joensuun maisema on vain jollain tapaa alkanut jummaamaan ja pahasti.Hiihtolomalla on tarkoitus myös matkustaa ihan Suomen sisällä Rukalle ja nauttia talven antimista täysin rinnoin lautailemalla, hiihtämällä, uimalla ja mitä nyt ikinä mieleen juolahtaakaan. Haaveenani on myöhemmin keväällä päästä vielä treenailemaan oikein lämpimään paikkaan, joten ehdotuksia senkin suhteen saa pistää tulemaan ! Spartan Gearin Thailand Bootcampia olen miettinyt myös erittäin vakavasti!





OPINNOT JA TULEVAISUUDEN TUULET

Opinnot alkavat olla tämän kevään jälkeen siinä vaiheessa, että enää puuttuu gradu, vaihdossa käyminen ja joitakin syventäviä kursseja. EU-oikeuden erikoisjuristin kandidaattivaihe on siis valmis mutta pähkäilen vielä hieman, että teenkö maisterin tutkinnon kauppatieteen markkinoinnin/johtamisen puolelta vai erikoisjuristin tutkintoni puolelta. Olen nimittäin alkanut kiinnostua enemmän ja enemmän brändimarkkinoinnista. Samaan aikaan minua kuitenkin houkuttaa kirjoittaa graduni muotioikeudesta, joten nähtäväksi jää mitä vielä saan aikaiseksi.

@weheartit.


Unelmani on kuitenkin tällä hetkellä päästä joku kaunis päivä töihin kansainväliseen ja mielellään ranskalaiseen muotitaloon. Haen vaihtoon Ranskaan nyt ensi kevääksi 2017 ja toivon sen antavan minulle hyvän ranskan kielitaidon lisäksi myös lisää uskoa omille unelmilleni.

@weheartit.


@weheartit.

@weheartit.



@weheartit.

@weheartit.


@weheartit.


Toinen suuri askel tänä vuonna on se, että haluan ehdottomasti muuttaa pois Joensuusta. Nyt kun kandivaihe on ohi pystyn tekemään joustavia opintoja esim. Tampereella kauppakorkeassa tai Helsingissä Aalto-yliopistossa. Olen asunut täällä Joensuussa nyt noin 11 vuotta ja ikinä en ole tuntenut olevani oikein kotonani täällä. Uskon syvästi, että Etelä-Suomen uudet tuulet voisivat antaa minulle aivan uudenlaista energiaa kaikkine tapahtumineen ja uusine ihmisineen.

@weheartit.




Maailman lumoavinta viikkoa juuri sinulle.

Uskalla.
Kokeile.
Älä pelkää epäonnistua.
Opi.
Unelmoi.
Löydä intohimosi ja visio mikä saa sinut hyppäämään aamuisin sängystä ylös.
Tee töitä.
Elä unelmaasi.

Rakkaudella,
Laura.

4 kommenttia:

  1. Moikka! Ihana postaus. Itseä jäi kiinnostamaan tuo opintojen tekeminen myös noissa muissa opinahjoissa, onko se siis ihan mahdollista jos on uefilla kirjoilla (esim kauppis/oikkis) niin käydä opintoja maisterivaiheessa aallossa tai tampereella vai vaaditaanko jotain pääsykoetta tai muuta? Hauskaa viikkoa sinulle! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta kommentista. Elikkäs JOO-opintoja pystyy tekemään lähestulkoon missä tahansa yliopistossa. Voit valita sivuainekokonaisuuden mitä ei ole omassa yliopistossasi saatavilla ja käydä sen esim. Aallossa jos sieltä löytyy mielenkiintoinen ja tutkintoosi sopiva kokonaisuus. Tarkemmin siitä miten JOO ( joustaviin) -opintoihin haetaan löytyy yliopiston sivuilta/amanuenssilta kysäisemällä. Itse jos tekisin maisterin tutkinnon kauppiksesta niin minulla täytyy olla kauppiksen opintoja muistaakseni n. 100 opintopisteen verran että saan maisteri oikeuden siihen. Mutta siis joka vuosihan näihin saattaa tulla pieniä muutoksia niin eikun vaan amanuenssille viestiä. Itsekin menen hänen juttusilleen nyt uudestaan vielä näihin uusiin suunnitelmiini liittyen :--) ihanaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  3. Miten olet treenannut noin muhkean pepun itsellesi? Täyttä lihasta?

    VastaaPoista
  4. Jalkani ovat olleet pienestä pitäen erittäin vahvat ja "paksut" yleisurheiluharrastuksen tiimoilta. Treenasin sitä 8 vuotiaasta 16 ikävuoteen, joten sillon tuli kyllä juostua paljon pikamatkoja ja varsinkin hyppylajit olivat erityisesti minun juttuni. On siinä suhteellisen hyvin lihasta mikä on tullut kovalla treenillä mutta toki rasvaakin vähän päällä pehmittämässä menoa :D! Jalkalihakseni hermottuvat myös suhteellisen hyvin salitreeneistä ja voisin itseasiassa jonkinlaista jalkatreenipostausta pistää tännekkin tulemaan!

    VastaaPoista